Deze luchtige ricotta pancakes stonden al zo lang op mijn to-make lijstje en eindelijk heb ik ze nu dan toch gemaakt. Ik deed er lekker aardbeitjes bij omdat het nu eenmaal voorjaar is en daar horen voor mij aardbeien bij. Een beetje honing en wat frisse munt maken dit geweldige ontbijtje af.
Vaak kan ik slecht kiezen wanneer ik iets moet maken voor de foodblogswap waar ik bijna iedere maand aan mee doe, maar deze keer wist ik het al heel snel! Ik paste het recept een klein beetje aan door iets meer ricotta toe te voegen en maakte de versie met banaan en bacon- die me trouwens ook erg lekker lijkt- lenteproef met aardbeien en munt. Deze maand maakte ik dit lekkere gerechtje van de blog van Sandra, daar vind je veel lekkere recepten, reviews van hotspots en het is gewoon een hele fijne overzichtelijke blog om een receptje te zoeken. Neem eens een kijkje zou ik zeggen.
Ricotta is een veelzijdig Italiaans kaasje met een zachte en frisse smaak. Het wordt gemaakt van koeien- of schapenmelk. Ricotta doet het goed in zowel zoete als hartige gerechten en zorgt voor een romige touch. Het is een ingrediƫnt dat ik echt regelmatig gebruik sinds ik een foodblog heb.
(9-10 stuks)
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Zo leuk dat je deze hebt gemaakt, jouw variant klinkt echt zalig! Lekker zomers :-)
Ze waren ook echt heel lekker! Nogmaals bedankt voor het recept :-)