Deze olijfolie koekjes met witte chocolade en citroen zijn verslavend lekker en simpel om te maken. Ze zijn bros en een beetje kruimelig maar ook precies stevig genoeg.Ik wil al zolang koekjes met witte chocolade en citroensmaak maken maar deze koekjes kun je natuurlijk ook gewoon maken met jouw persoonlijke favoriete smaken. Pure chocola met sinaasappel is zo even het eerste dat in me opkomt 🙂
Voor deze koekjes gebruikte ik een zachte olijfolie en vulde deze aan met druivenpit olie. Deze olie heeft een hele neutrale smaak en is daarom geschikt om koekjes zoals deze, maar ook bijvoorbeeld een cake mee te bakken.
De witte chocolade in mijn koekjes was gekarameliseerd en dat was echt zo lekker. Witte chocolade is heerlijk romig en als je er mee bakt proef je dat ook echt wel terug in je baksel. Witte chocolade is ook een favoriete combi van mij met citroen. Ik gebruikte de witte chocolade van Tony Chocolonely en die is echt heel lekker.
Je kunt deze koekjes zeker een week bewaren in een afgesloten trommel.
Dit recept is losjes gebaseerd op een recept van Smitten kitchen dat ik vond op Food52
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…