Recepten

Groente tempura

Vroeger maakte we in het weekend regelmatig tempura met garnalen. Op een gegeven moment zijn we daar gewoon mee gestopt en bakken in hete olie doen we eigenlijk nog maar heel zelden. Toen ik laatst op een feestje een heerlijke groente tempura proefde besloot ik om toch weer eens zelf tempura te maken. Het heeft nog meer dan een jaar geduurd voordat ik ook echt de moed vond om groente in een knapperig jasje te maken. Maar het was zeker de moeite waard!

Tempura beslag

Een tempura beslagje is een beetje rommelig beslag. Je mag niet te lang roeren en er mogen zelfs wat klontjes in blijven zitten. Ook is het heel belangrijk dat je het beslag maakt met ijskoud water en dat de olie waar je in gaat bakken de juiste temperatuur heeft.

Groente voor tempura

Je kunt bijna iedere groente gebruiken om tempura mee te maken. Wel moeten de groente een beetje stevig zijn en niet te dik gesneden. Het is de bedoeling om de groenten gaar te bakken in dezelfde tijd dat het korstje knapperig is.

Wat heb je nodig voor de groente tempura:

  • 250 gram groente, ik gebruikte bimi, groene asperges, puntpaprika’s, shiitakes
  • 130 gram bloem
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 200 ml bruisend water
  • olie om in te frituren
  • sojasaus

Hoe maak je de groente tempura:

  1. Maak de groente schoon en snijdt van de bimi en groene asperges de harde onderkant af en halveer over de lengte. Snijdt de puntpaprika in ringen en de shiitakes in dikke plakken.
  2. Meng de bloem met een flinke snuf peper en zout. Roer het ei en het water erdoor, traditioneel wordt dit gedaan met eetstokjes. Het beslagje hoeft niet helemaal glad te zijn dus roer niet te lang.
  3. Verhit in een ruime pan of wok een flinke hoeveelheid olie tot 180 graden Celsius, ik gebruikte ongeveer 1 liter arachideolie. Haal de groente door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden, bak de groente ongeveer 3-4 minuten totdat het korstje goudbruin en knapperig is. Maak de pan niet te vol.
  4. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met de sojasaus om in te dippen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Groente tempura
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago