Vroeger maakte we in het weekend regelmatig tempura met garnalen. Op een gegeven moment zijn we daar gewoon mee gestopt en bakken in hete olie doen we eigenlijk nog maar heel zelden. Toen ik laatst op een feestje een heerlijke groente tempura proefde besloot ik om toch weer eens zelf tempura te maken. Het heeft nog meer dan een jaar geduurd voordat ik ook echt de moed vond om groente in een knapperig jasje te maken. Maar het was zeker de moeite waard!
Een tempura beslagje is een beetje rommelig beslag. Je mag niet te lang roeren en er mogen zelfs wat klontjes in blijven zitten. Ook is het heel belangrijk dat je het beslag maakt met ijskoud water en dat de olie waar je in gaat bakken de juiste temperatuur heeft.
Je kunt bijna iedere groente gebruiken om tempura mee te maken. Wel moeten de groente een beetje stevig zijn en niet te dik gesneden. Het is de bedoeling om de groenten gaar te bakken in dezelfde tijd dat het korstje knapperig is.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…