Pimientos de padron Spaanse tapas

pimientos de padron pepers

Eigenlijk is dit niet eens echt een recept maar wel ontzettend lekker en mocht je eens ergens pimientos de padron tegen komen dan weet je na het lezen van dit blogje wat je ermee moet doen.

Pimientos de padron

Deze kleine groene pepers komen van origine uit Spanje en meestal worden ze gegrild geserveerd met een snuf zeezout. Deze pepers zijn zelden pittig, maar af en toe kan er een verrassing tussen zitten. Het schijnt dat 1 op de honderd wat pittiger kan zijn.

Tapas

Tapas zijn kleine hapjes die in Spanje aan het einde van de middag gegeten worden met een drankje erbij om de eetlust op te wekken. Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden, ze zijn vaak simpel en altijd smaakvol. In Nederland zijn tapas restaurants op het moment ook erg populair en gezellig om met een groep te gaan eten.

Pimientos de padron pepers tapas

Wat heb je nodig voor de pimientos de padron:

  • olijfolie
  • pimiento padron pepers
  • grof zeezout of zeezout vlokken

Hoe maak je de pimientos de padron :

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, voeg de pepers toe en bak ze ongeveer 5-10 minuten op middelhoog vuur.
  2. Wanneer de buitenkant van de pimentos de padron beginnen te kleuren en verschrompelen zijn ze klaar.
  3. Bestrooi de pepers met zeezout en serveer direct.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
pimientos de padron
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie