Recepten

Pimientos de padron Spaanse tapas

Eigenlijk is dit niet eens echt een recept maar wel ontzettend lekker en mocht je eens ergens pimientos de padron tegen komen dan weet je na het lezen van dit blogje wat je ermee moet doen.

Pimientos de padron

Deze kleine groene pepers komen van origine uit Spanje en meestal worden ze gegrild geserveerd met een snuf zeezout. Deze pepers zijn zelden pittig, maar af en toe kan er een verrassing tussen zitten. Het schijnt dat 1 op de honderd wat pittiger kan zijn.

Tapas

Tapas zijn kleine hapjes die in Spanje aan het einde van de middag gegeten worden met een drankje erbij om de eetlust op te wekken. Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden, ze zijn vaak simpel en altijd smaakvol. In Nederland zijn tapas restaurants op het moment ook erg populair en gezellig om met een groep te gaan eten.

Wat heb je nodig voor de pimientos de padron:

  • olijfolie
  • pimiento padron pepers
  • grof zeezout of zeezout vlokken

Hoe maak je de pimientos de padron :

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, voeg de pepers toe en bak ze ongeveer 5-10 minuten op middelhoog vuur.
  2. Wanneer de buitenkant van de pimentos de padron beginnen te kleuren en verschrompelen zijn ze klaar.
  3. Bestrooi de pepers met zeezout en serveer direct.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
pimientos de padron
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago