Met een vlierbloesemsiroop en een goeie gin maak je deze heerlijke vlierbloesem gin cocktail! Je hoeft daar niet eens je eigen vlierbloesemsiroop voor te maken want bij de Ikea of Albert Heijn koop je gewoon een flesje met siroop.
Vlierbloesem groeit aan de gewone vlier. Deze planten bloeien tussen mei en juli. Wanneer je vlierbloesemsiroop wilt maken kun je het beste ’s ochtends vroeg gaan plukken dan zijn de bloemen nog fris. De bloemen groeien in mooie schermen en ruiken zoet.
Er zijn tegenwoordig echt zoveel verschillende soorten gin dat kiezen soms lastig is. Wij zijn vooral dol op citrus en bloemige gin varianten. Zoals de klassieke Bombay Sapphire of de Nolet gin uit Nederland. Op de website van de Sligro staat een mooi overzicht van verschillende soorten gin en hun smaaktonen. Ook fruit kan erg lekker zijn in een gin tonic naast aardbei en citrusvruchten is ook bijvoorbeeld ook perzik erg lekker met gin en tonic
Deze post is oorspronkelijk van augustus 2014 en bijgewerkt en van nieuwe foto’s voorzien op 4 juni 2018
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Welke gin heeft u hier precies voor gebruikt?
Hoi Els,
Meestal gebruik ik Bombay Sapphire gin maar Gordon's gin is ook lekker in dit geval.
Groetjes Arieta