Muffins zijn echt simpel en ontzettend leuk om te maken. Geen mixer of keukenmachine nodig want teveel mengen is niet goed voor deze baksels, en zo ook bij deze heerlijke sinaasappel muffins met havermout. Gewoon even roeren een kwartiertje in de oven en je kunt al genieten van deze heerlijke cakejes.
Ik vulde deze muffins met sinaasappel marmelade een echte Engelse klassieker. Marmelade wordt gemaakt door de schillen van citrusvruchten mee te koken en zo ontstaat er een licht bittere smaak. Ik ben zelf dol op toast met boter en marmelade maar mocht je niet dol zijn op marmelade kun je voor deze muffins natuurlijk een andere jam gebruiken.
Ik gebruik meestal grove havermout vlokken voor zowel mijn baksels als mijn ontbijtje. En ook hier heb ik die weer gebruikt, ze zien er leuk uit op de muffins en worden ook lekker knapperig. Als je niks anders in huis hebt kun je natuurlijk gewoon je normale havermout gebruiken.
Deze muffins zijn zowel warm als koud erg lekker. Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten bak in de koelkast.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…