Recepten

Pasta met Mexicaanse mais

Dit recept is wel fusion hoor, Italiaanse pasta met Mexicaanse mais. Deze pasta schotel is zowel warm als koud echt erg lekker. De combinatie van mais, chilipeper en kaas is echt perfect.

Mexican street corn

Dit gerechtje wordt meestal gemaakt met hele gegrilde maiskolven en een pittige saus op basis van mayonaise. Ook de cotija mag niet ontbreken. Cotija is een witte kaas die je hier niet echt kunt vinden maar goed te vervangen is door feta.

Koriander

Koriander you love it or you hate it…Als je er niet van houdt is dat meestal omdat het naar zeep smaakt. Vroeger vond ik dat dus ook en verving ik het vaak door peterselie maar tegenwoordig kan ik de smaak wel waarderen. Het zorgt samen met limoen voor frisheid en verkoeling in een pittig gerecht. Het wordt veel gebruikt in de tex-mex keuken maar ook in de Thaise keuken.

Wat heb je nodig voor de pasta met Mexicaanse mais:

  • olie
  • 4 maiskolven, schoongemaakt
  • zout
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 jalapeno, fijngesneden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 500 gram rigatonni
  • 4 eetlepels mayonaise
  • handjevol bieslook, fijngesneden
  • koriander naar smaak
  • 100 gram feta

Hoe maak je de pasta met Mexicaanse mais:

  1. Snijdt de korrels van de maiskolven af. Verwarm olie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg de mais toe en bestrooi met zout naar smaak. Verdeel de mais over de bodem van de pan en laat 10-15 minuten bakken zodat de mais kleurt en een beetje krokant wordt. Roer 1 of 2 keer door.
  2. Voeg de laatste paar minuten de knoflook toe en bak even mee. Zet het vuur uit en voeg nu de jalapeno en chilipoeder toe en roer goed door.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een grote schaal de mais met de mayonaise, bieslook, koriander en feta. Schep de pasta met aanhangend water door het maismengsel. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
  4. Bestrooi met meer bieslook, koriander, feta en eventueel chilipoeder. Verdeel over de borden en eet warm of koud als salade.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Pasta met Mexicaanse mais
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 13 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago