Recepten

Kip in zoete chilisaus uit de oven

Deze kip in zoete chilisaus uit de oven ontstond door puur toeval. De kip moest op, de kat was ziek en de post bracht een flesje zoete chillisaus van Inproba met minder suiker die ik erg graag uit wilde proberen! Ik heb het echt heel simpel gehouden en was super tevreden over het resultaat.

Zoete chilisaus

Ons motto is, chilisaus maakt alles lekkerder en we gebruiken het echt bij alles. In recepten, op de avocado en hummus, als dip…gewoon echt serieus bij alles! De saus die ik voor deze kip met chilisaus gebruikte bevat minder suiker en ik was een beetje bang dat mijn kip niet zo’n mooi bruin kleurtje zou krijgen omdat de suiker voor karamellisatie zorgt. Maar de kip kleurde prachtig en smaakte heerlijk.

Wat heb je nodig voor de kip in zoete chilisaus uit de oven:

  • ongeveer 1 kilo kip drumsticks
  • zout en peper
  • 100 ml zoete chilisaus, minder suiker
  • koriander, blaadjes fijngesneden

Hoe maak je kip in zoete chilisaus uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bestrooi de kip met zout en peper en giet er de zoete chilisaus over.
  2. Bak de kip in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bestrooi met de koriander.

Ik at de kip met een frisse salade met avocado en blauwe bessen.
Als je kleine kippenboutjes gebruikt kun je deze ook serveren als hapjes op een feestje.
Deze chilisaus is niet echt super pittig dus de kip heeft een milde smaak.

En voor wie geïnteresseerd is, met de kat gaat het ondertussen weer beter 🙂

De zoete chillisaus met minder suiker van Inproba kreeg ik via Kroon op het werk om een review over te schrijven. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Kip in zoete chilisaus uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago