Bij een dinnerparty hoort natuurlijk ook een toetje en bij een Tex-mex etentje hoort eigenlijk wel een pittig dessert. Nachos met een pittige chocolade dipsaus leek mij de perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd.
Chili en chocolade
Volgens mij is dat niet echt een hele bekende combi hier in Nederland maar in Mexicaanse gerechten kom je die combi wel tegen in zowel zoete als hartige gerechten. Zo heb je de beroemde pittige mole saus die vaak met kip wordt gegeten en ook een chocolade taart met chili is een klassieker.
Zoet en zout
Deze combi wordt dan weer wel steeds populairder, zowel zoete als hartige gerechten bevatten vaak beide elementen. Heel bekend is natuurlijk de gezouten karamel maar ook een salade met geitenkaas en fruit is een mooi voorbeeld.
Wat heb je nodig voor de nachos met een pittige chocolade dipsaus:
- 170 gram pure chocolade
- 120 ml slagroom
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- ½ tot 1 theelepel chilipoeder
- eventueel zeezout vlokken
- nacho chips, zout
Hoe maak je de nachos met een pittige chocolade dipsaus:
- Smelt de chocolade boven een pannetje met heet water of in de magnetron. Roer de slagroom erdoor totdat je een romige saus hebt. Voeg nu de kaneel en zout toe en chilipoeder naar smaak.
- Schep de chocolade saus in een mooi schaaltje en bestrooi eventueel met zeezout vlokken. Serveer met de nacho chips.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!