Bij een dinnerparty hoort natuurlijk ook een toetje en bij een Tex-mex etentje hoort eigenlijk wel een pittig dessert. Nachos met een pittige chocolade dipsaus leek mij de perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd.
Volgens mij is dat niet echt een hele bekende combi hier in Nederland maar in Mexicaanse gerechten kom je die combi wel tegen in zowel zoete als hartige gerechten. Zo heb je de beroemde pittige mole saus die vaak met kip wordt gegeten en ook een chocolade taart met chili is een klassieker.
Deze combi wordt dan weer wel steeds populairder, zowel zoete als hartige gerechten bevatten vaak beide elementen. Heel bekend is natuurlijk de gezouten karamel maar ook een salade met geitenkaas en fruit is een mooi voorbeeld.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…