Watermeloen poke, we maken een hartig receptje met zoet fruit. En dit is echt zoveel lekkerder dan je zou verwachten. Een heel bijzonder gerecht met zoet sappige watermeloen en een heerlijk hartig sausje. Zoet, zout en pittig in 1 heerlijk gerecht!
Watermeloen
Ik vind dat de watermeloen op deze manier klaargemaakt wel wat lijken op tonijn. Natuurlijk heeft het helemaal geen vis smaak en dit is dus een perfecte vervanger voor vis in een poke bowl. Deze watermeloen poke is zeker ook geschikt als voorgerechtje. En waarom zou je het niet serveren als een bijzonder hapje op een feestje. Misschien vind je deze combi vreemd klinken maar ik zou zeggen probeer het eens. De smaak zal je verbazen.
Wat heb je nodig voor de watermeloen poke:
- 60 ml rijstazijn
- 15 ml sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel tahini
- ½ eetlepel honing
- ½ watermeloen, schoongemaakt en in blokjes
- 1 jalapeno peper, in dunne ringen
- 1 lente-uitje, in schuine plakjes
- sesamzaad, koriander en kiemgroente
Hoe maak je de watermeloen poke:
- Meng de rijstazijn, sesamolie, sojasaus, limoensap, tahini en honing door elkaar tot een gladde saus. Meng met de watermeloen in een schaal of in een ziplock zak. Laat minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.
- Laat de watermeloen uitlekken in een vergiet en vang de marinade op. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken watermeloen een paar minuten totdat ze beginnen te kleuren.
- Doe de marinade in een steelpan en laat inkoken tot ongeveer de helft, zo’n 12 minuten. Plaats zowel de marinade als de watermeloen in de koelkast om helemaal af te koelen.
- Schep de watermeloen op een bord. Bestrooi met de jalapeno, lente-ui, sesamzaad, koriander en eventueel de kiemgroenten. Schep wat van de saus over de watermeloen en serveer.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!