Ja echt, ik maakte een vegan tropische fudge met ananas! Ik had al een tijdje een blikje zoete gecondenseerde kokosmelk in mijn kast staan en daar wilde ik graag een tropische fudge variant mee maken, ananas en kokos leken mij een geweldige combinatie. En met dit weer kan het eigenlijk nooit tropisch genoeg zijn!
Dat vegan gerechten maken mij niet natuurlijk afgaat bleek alleen al uit het feit dat ik zo snel niet kon bedenken waardoor ik de boter ging vervangen…natuurlijk bracht Google uitkomst maar dat was zo simpel dat ik dat eigenlijk zelf ook wel had kunnen bedenken. Enne dat dit gerecht vegan is wil natuurlijk niet zeggen dat het healthy is 🙂
Gedoogde ananas vond ik bij de groothandel maar kun je daar nu niet naar binnen dan kun je dit vaak ook vinden op de markt en bij de notenbar en zelfs de grote supermarkten hebben het tegenwoordig wel in hun assortiment. Natuurlijk kun je ook andere tropische gedroogde vruchtjes gebruiken zoals bijvoorbeeld mango of banaan. Maar zoals je ziet vind Sherlock de ananas wel echt lekker.
Niet alle pure chocolade is vegan dus check even goed het etiket als je fudge echt vegan moet zijn.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…