Chorizo met tuinbonen en gort…misschien vind je dit vreemd klinken maar het is echt een heerlijke combinatie. De pittige chorizo past goed bij de tuinbonen en de zachte gort.
In Rotterdam zit een winkel met Spaanse delicatesen, jaren geleden was ik daar al eens geweest en onlangs vond ik het weer wel eens tijd om daar naar toe te gaan. Toen we daar voor de deur parkeerde had mijn dochter zoiets van, waar zijn we nu weer terecht gekomen. maar eenmaal binnen vond ze het geweldig đŸ™‚ We kochten daar dus chorizo, niet de gedroogde versie maar echte worstjes in strengen.
Mijn oma at vroeger wel een gortepap met van die stukjes erin. Ik heb het nooit geproefd maar tegenwoordig zie je granen zoals gort ook terugkomen in gerechten ter vervanging van rijst en pasta. Ik vond de gort echt erg lekker, wat meer bite dan bijvoorbeeld rijst en de smaak is iets nootachtig.
Natuurlijk kun je ook gewoon een lekkere gedroogde chorizo gebruiken.
Ook de kapertjes kunnen weggelaten worden als je daar niet van houdt. Ik gebruikte kapperappeltjes, de smaak is niet anders dan van gewone kappertjes.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…