Recepten

Kaas en peper pasta met rucola, cacio e pepe

Wat is er nu fijner met dit weer dan een heerlijke simpel bordje met spaghetti! Snel klaar en toch iets dat goed vult. Deze kaas en peper pasta met citroen en rucola is heerlijk fris en super snel klaar!

Cacio e pepe

Dit is de Italiaanse benaming voor kaas en peper. Deze klassieke Romeinse pastaschotel bevat officieel slechts 3 ingredienten en het pastawater zorgt eigenlijk, net als bij pasta carbonara, voor een romige saus. Voor een zomerse versie van deze simpele pasta voegen we citroen en sla toe.

Half uur

Dat is toch altijd wel fijn een heerlijk gerecht binnen een half uurtje op tafel. Natuurlijk is dat met pasta wel vaak het geval maar ik zelf vind het toch altijd leuk om weer een nieuw simpel en toch een beetje bijzonder gerecht te ontdekken. Je kunt dit helemaal naar eigen smaak maken met zoveel peper als je zelf wilt.

Wat heb je nodig voor de kaas en peper pasta met rucola :

  • 400 gram spaghetti of andere lange pasta
  • klontje boter
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 250 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout
  • 50 gram rucola
  • basilicum en citroenrasp

Hoe maak je de kaas en peper pasta met rucola:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar het pastawater. Smelt een klontje boter in een ruime pan voeg flink wat peper toe en bak kort totdat het lekker begint te ruiken.
  2. Giet er een flinke scheut pastawater bij en roer de helft van de kaas erdoor totdat deze gesmolten is. Voeg de pasta toe en de rest van de kaas en roer totdat de pasta bedekt is met de saus. Voeg zo nodig meer kookvocht toe.
  3. Breng op smaak met zout en eventueel extra peper. Schep voorzichtig de rucola erdoor en verdeel over 4-5 borden. Bestrooi met basilicum en de citroenrasp.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Kaas en peper pasta met rucola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago