Spanakopita oftewel een Griekse spinazie taart met feta is zowel warm als koud een heerlijk gerecht en ondanks de ingewikkelde naam toch wel makkelijk om te maken.
Aan deze heerlijke hartige taart hoef je niet veel zout toe te voegen. Naast dat feta zorgt voor veel smaak is deze witte kaas ook lekker zout. Feta is een beschermde naam en alleen witte kaas afkomstig uit bepaalde gebieden mag feta genoemd worden. Echte feta wordt gemaakt van schapenmelk eventueel aangevuld met geitenmelk. In Nederland koop je vaak witte kaas en alhoewel die wel feta genoemd wordt is dat dus niet de echte.
Voor dit gerecht gebruikte ik diepvriesspinazie, erg handig want dat heb ik eigenlijk bijna altijd wel in de vriezer liggen en gebruik ik voor veel verschillende gerechten. Natuurlijk moet je die wel even goed uit laten lekken voordat je de spinazie erbij doet 🙂
Filodeeg is een erg dun deeg dat je bevroren koopt. Voordat je het gaat gebruiken laat je het ontdooien en terwijl je er mee bezig bent bewaar je de rest van de vellen onder een natte doek. Gerechten gemaakt met filodeeg zijn er vaak wat rommelig uit, rustiek is een mooier woord. Het deeg wordt heerlijk knapperig in de oven.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…