Kokosbollen met matcha oftewel groene thee zijn super simpel en leuk om te maken. Deze kokosbollen zijn niet echt makronen omdat je ook het eigeel gebruik, je hoeft dus geen eieren te scheiden maar mengt gewoon alles door elkaar!
Matcha
Matcha is een groen thee uit Japan. Het is een poedervormige thee en wordt vaak opgelost in water of melk. Matcha is op het moment erg populair en wordt voor veel gebruikt als smaakmaker voor bijvoorbeeld ijs, een smoothie en verschillende baksels.
Festival food
Iedere maand krijg ik een leuk pakketje van de Albert Heijn met een uitdaging en deze maand was dat het creëren van festival food oftewel lekkers dat je makkelijk uit de hand kunt eten. Nou dat vond ik dus echt een gave uitdaging en ik ging gelijk aan de slag!
Wat heb je nodig voor de kokosbollen met matcha:
Voor 8-10 stuks
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 225 gram kokosrasp
- 2 theelepels matcha
Als HTML
Hoe maak je de kokosbollen met matcha:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer de eieren met de suiker luchtig en romig, ongeveer 4 minuten.
- Spatel de kokosrasp erdoorheen en schep de helft in een ander schaal. Meng door 1 van de twee delen de matcha en roer nog even door zodat het egaal groen wordt.
- Vul de helft van een ijsbolletjestang met het witte mengsel en vul aan met het groene. Schep de bolletjes op de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en steviger worden op de bakplaat.
Natuurlijk kun je ook allerlei andere smaken toevoegen in plaats van de matcha of ze in (witte) chocolade dopen.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Ik denk dat ik deze baksels aan mij voorbij laat gaan. Kokos vind ik erg lekker maar die matcha… Daar moet je van houden denk ik…
Dat klopt wel matcha is een beetje vreemd, maar je proeft het niet erg in dit recept. Je kunt het ook helemaal weglaten en gewoon effen kokosbollen maken 🙂