Kokosbollen met matcha oftewel groene thee zijn super simpel en leuk om te maken. Deze kokosbollen zijn niet echt makronen omdat je ook het eigeel gebruik, je hoeft dus geen eieren te scheiden maar mengt gewoon alles door elkaar!
Matcha is een groen thee uit Japan. Het is een poedervormige thee en wordt vaak opgelost in water of melk. Matcha is op het moment erg populair en wordt voor veel gebruikt als smaakmaker voor bijvoorbeeld ijs, een smoothie en verschillende baksels.
Iedere maand krijg ik een leuk pakketje van de Albert Heijn met een uitdaging en deze maand was dat het creëren van festival food oftewel lekkers dat je makkelijk uit de hand kunt eten. Nou dat vond ik dus echt een gave uitdaging en ik ging gelijk aan de slag!
Voor 8-10 stuks
Als HTML
Natuurlijk kun je ook allerlei andere smaken toevoegen in plaats van de matcha of ze in (witte) chocolade dopen.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Ik denk dat ik deze baksels aan mij voorbij laat gaan. Kokos vind ik erg lekker maar die matcha... Daar moet je van houden denk ik...
Dat klopt wel matcha is een beetje vreemd, maar je proeft het niet erg in dit recept. Je kunt het ook helemaal weglaten en gewoon effen kokosbollen maken :-)