Recepten

Kokosbollen met matcha

Kokosbollen met matcha oftewel groene thee zijn super simpel en leuk om te maken. Deze kokosbollen zijn niet echt makronen omdat je ook het eigeel gebruik, je hoeft dus geen eieren te scheiden maar mengt gewoon alles door elkaar!

Matcha

Matcha is een groen thee uit Japan. Het is een poedervormige thee en wordt vaak opgelost in water of melk. Matcha is op het moment erg populair en wordt voor veel gebruikt als smaakmaker voor bijvoorbeeld ijs, een smoothie en verschillende baksels.

Festival food

Iedere maand krijg ik een leuk pakketje van de Albert Heijn met een uitdaging en deze maand was dat het creëren van festival food oftewel lekkers dat je makkelijk uit de hand kunt eten. Nou dat vond ik dus echt een gave uitdaging en ik ging gelijk aan de slag!

Wat heb je nodig voor de kokosbollen met matcha:

Voor 8-10 stuks

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 225 gram kokosrasp
  • 2 theelepels matcha

Als HTML

Hoe maak je de kokosbollen met matcha:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer de eieren met de suiker luchtig en romig, ongeveer 4 minuten.
  2.  Spatel de kokosrasp erdoorheen en schep de helft in een ander schaal. Meng door 1 van de twee delen de matcha en roer nog even door zodat het egaal groen wordt.
  3. Vul de helft van een ijsbolletjestang met het witte mengsel en vul aan met het groene. Schep de bolletjes op de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en steviger worden op de bakplaat.

Natuurlijk kun je ook allerlei andere smaken toevoegen in plaats van de matcha of ze in (witte) chocolade dopen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Cookingdom

View Comments

  • Ik denk dat ik deze baksels aan mij voorbij laat gaan. Kokos vind ik erg lekker maar die matcha... Daar moet je van houden denk ik...

    • Dat klopt wel matcha is een beetje vreemd, maar je proeft het niet erg in dit recept. Je kunt het ook helemaal weglaten en gewoon effen kokosbollen maken :-)

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago