Deze custard en filodeeg taart is prachtig, simpel en super lekker! Ik snap dat zowel custard als filodeeg niet simpel klinken maar in dit geval is het toch wel echt waar!
Op het moment ben ik nogal dol op filodeeg en als je er een paar keer mee gewerkt hebt weet je iets beter hoe je ermee om moet gaan.
Normaal gesproken kook je custard op laag vuur net tegen de kook aan en ik krijg dan altijd klontjes! Bij deze niet, je klopt alle ingredienten op en laat de oven het werk doen. En het ruikt echt heerlijk in je keuken als dit in de oven staat.
Filodeeg scheurt graag en is niet altijd even makkelijk te gebruiken maar in deze prachtige taart hoeft het allemaal niet zo netjes en je hoeft het filodeeg niet te vullen maar je giet de custard gewoon tussen de filodeeg bloemen. Ik gebruikte grote filodeeg bladen vaak te koop bij de Turkse supermarkt in de vriezer.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
sorry voor mijn vorige reactie, er gaat geen custard poeder in, de custard maak ik zelf met de eieren :)
lachen.....
Haha ja klopt en werkt goed hoor, geen klontjes :-)
er staat niet bij hoeveel custard je nodig hebt.