Eigenlijk zouden we op de terugweg vanuit München nog een overnachting doen in Straatsburg maar we schoten best goed op. Daarom besloten we om toch in 1 keer naar huis te rijden en zo miste ik de kans om de klassieke flammkuchen te proeven daar.
Maar ja, je bent een foodblogger of niet natuurlijk, en ik besloot dan maar gewoon om het thuis zelf te gaan maken. Daar heb ik geen spijt van want wat is dat lekker en het plan om Straatsburg te bezoeken hebben we nog steeds.
Ook wel tarte flambee genaamd is een gerecht uit de Elzas, een gebied in het noordoosten van Frankrijk dat grenst aan Duitsland. Het wordt gemaakt van een dun brooddeeg met crème fraîche, spekjes en uien. Het doet wat denken aan pizza maar je hebt hier geen rode saus maar crème fraîche als basis.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
hebben wij ook gemaakt deze zomer en njammie...zo heerlijk
ze zien er heerlijk uit!
Wat leuk! En ze zijn ook zo makkelijk in te maken ?
Dank je wel!