Recepten

Turkse köfte pittig gekruide gehaktspiesen

Turkse köfte wordt gemaakt met lekker pittig gekruid gehakt. Vaak rundergehakt of lamsgehakt en ik besloot een beetje van allebei te gebruiken. Deze spiesen zijn simpel en echt super lekker!

En alhoewel het weer de komende week wat wisselvalliger beloofd te worden is het nog best wel lekker om de bbq aan te steken en deze simpele köfte te grillen.

Köfte

Je hebt echt heel veel verschillende soorten köfte want eigenlijk betekent het gewoon vleesbal. Als je zoekt naar recepten vindt je dan ook steeds een ander mengsel van kruiden en specerijen om het gehakt op smaak te brengen. Mijn versie maak ik met een mengsel van mijn favoriete kruiden en specerijen en ik grill ze aan een spies.

Barbecue

We maakten ze deze keer op de barbecue en ze waren echt perfect gaar maar niet droog. Natuurlijk kun je deze köfte ook grillen in de oven of bakken in de pan. Ook op de grill worden deze gehaktspiesen erg lekker. Eigenlijk had ik er nog wat in willen vriezen maar zoals meestal was alles zo weer verdwenen 🙂

Wat heb je nodig voor de Turkse köfte:

Voor 12 spiesjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • handjevol peterselie, fijngesneden
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 ei
  • peterselie

Voor erbij: Knoflooksaus, uiensaus, yoghurtsaus, Turks brood, salade

Hoe maak je de Turkse köfte:

  1. Als je houten prikkers gebruik leg deze dan een uur van te voren in water om te weken, dit helpt tegen het verbranden.
  2. Meng alle ingredienten voor het gehakt en verdeel in 12 gelijke parten. Maak een soort van worstjes om de spiesen heen die overal even dik zijn. Knijp zo stevig mogelijk aan. Plaats de spiesen een half uurtje in de vriezer zodat ze wat steviger worden. Niet verplicht wel handig.
  3. Bak de köfte rondom gaar op de barbecue, ongeveer 15 minuten. Bestrooi met wat peterselie en serveer met de sauzen, Turks brood en een frisse salade.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Turkse köfte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago