Turkse köfte wordt gemaakt met lekker pittig gekruid gehakt. Vaak rundergehakt of lamsgehakt en ik besloot een beetje van allebei te gebruiken. Deze spiesen zijn simpel en echt super lekker!
En alhoewel het weer de komende week wat wisselvalliger beloofd te worden is het nog best wel lekker om de bbq aan te steken en deze simpele köfte te grillen.
Je hebt echt heel veel verschillende soorten köfte want eigenlijk betekent het gewoon vleesbal. Als je zoekt naar recepten vindt je dan ook steeds een ander mengsel van kruiden en specerijen om het gehakt op smaak te brengen. Mijn versie maak ik met een mengsel van mijn favoriete kruiden en specerijen en ik grill ze aan een spies.
We maakten ze deze keer op de barbecue en ze waren echt perfect gaar maar niet droog. Natuurlijk kun je deze köfte ook grillen in de oven of bakken in de pan. Ook op de grill worden deze gehaktspiesen erg lekker. Eigenlijk had ik er nog wat in willen vriezen maar zoals meestal was alles zo weer verdwenen 🙂
Voor 12 spiesjes
Voor erbij: Knoflooksaus, uiensaus, yoghurtsaus, Turks brood, salade
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…