Courgette heeft niet veel smaak van zichzelf en ik vind courgettesoep ook vaak een beetje matjes. Door één van mijn favoriete kruidenmengsels, za’atar te gebruiken krijg je een lekker pittig courgette soepje.
De courgette is familie van de komkommer en kan zowel bereid als rauw gegeten worden. Courgettes groeien goed in het Nederlandse klimaat en ik heb het idee dat deze absurd mooie zomer ze geen kwaad gedaan heeft. Dit jaar had ik er zelf geen geplant maar in de winkels geven ze ze ook bijna voor niks weg 😉
Dit is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie. Ik voeg voor wat extra bite wat noten toe en dat is erg lekker bij deze soep. Gremolata is een Italiaans gerechtje wat hoort bij ossobuco, gestoofde kalfsschenkel.
Voor de gremolata:
Voor de soep:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…