Recepten

Courgettesoep met za’atar en gremolata

Courgette heeft niet veel smaak van zichzelf en ik vind courgettesoep ook vaak een beetje matjes. Door één van mijn favoriete kruidenmengsels, za’atar te gebruiken krijg je een lekker pittig courgette soepje.

Courgette

De courgette is familie van de komkommer en kan zowel bereid als rauw gegeten worden. Courgettes groeien goed in het Nederlandse klimaat en ik heb het idee dat deze absurd mooie zomer ze geen kwaad gedaan heeft. Dit jaar had ik er zelf geen geplant maar in de winkels geven ze ze ook bijna voor niks weg 😉

Gremolata

Dit is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie. Ik voeg voor wat extra bite wat noten toe en dat is erg lekker bij deze soep. Gremolata is een Italiaans gerechtje wat hoort bij ossobuco, gestoofde kalfsschenkel.

Wat heb je nodig voor de courgettesoep met za’atar en gremolata:

Voor de gremolata:

  • 50 gram gemengde noten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • zest van 1 citroen
  • handvol peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Voor de soep:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 volle eetlepel za’atar
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper

Hoe maak je de courgettesoep met za’atar en gremolata:

  1. Meng al de ingredienten voor de gremolata in een kleine foodprocessor of snijdt alles met de hand fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie op half hoog vuur in een soeppan, bak hierin de ui totdat deze zacht begint te worden. Voeg de courgette en za’atar toe en bak een paar minuutjes mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, kook de courgette in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.Schep een paar lepels van de courgette blokjes uit de soep en zet even opzij. Pureer de rest van de soep glad.
  4. Verdeel de courgette blokjes over 4 soepkommen en schep er de soep op. Strooi de gremolata erover en serveer direct.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Courgettesoep met za'atar en gremolata
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago