Deze courgette muffins met citroen en maanzaad zijn heerlijk. De courgette proef je niet echt maar zorgen voor een smeuiige muffin. De citroen en maanzaad zijn een lekkere toevoeging.
Dit baksel was niet in 1 x gelukt, de eerste poging zorgde voor kleffe te donkere muffins. Maar na wat muffin troubleshooting op Google deed ik wat aanpassingen aan het recept en was het resultaat zeker geslaagd!
Naast stoven, grillen en bakken kun je courgette ook gebruiken in je baksels. Je proeft niet echt een courgette smaak maar het zorgt zorgt voor een fijne structuur. De courgette zorgt ook voor veel vocht in je baksel dus daar moet je wel rekening mee houden.
Ik schreef al eerder dat je muffins niet te lang mag mengen dan worden ze taai maar deze keer leerde ik ook waarom je ze niet in de bakvorm moet laten afkoelen…Ik had een hele slappe bodem. Zeker deze muffins met veel vocht moeten echt afkoelen op een rooster. Zo leer je toch steeds weer iets nieuws 🙂
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…