Wafels maken vind ik altijd best wel een dingetje maar met dit recept is het echt zo gepiept. Deze super simpele wafels maak je met een beslag uit de blender!
Ik vind het altijd super leuk als ik een receptje vind en het echt zo goed werkt als dat ze beloven.
Hartig
Een tijdje geleden at ik kip met wafels bij een restaurantje in Rotterdam en dat was echt super lekker. Deze wafels zijn zeker geschikt om een hartig gerechtje mee te maken, er zit namelijk helemaal geen suiker in dit beslag. Dus die chicken and waffles zullen thuis ook gemaakt moeten gaan worden.
Wafels
Vaak zie je in een recept voor wafels dat de eiwitten apart geklopt moeten worden om het beslag en de wafels mooi luchtig te houden. Voor dit recept is dat allemaal niet nodig, je gooit alles in de blender, even mengen, even wachten en bakken maar!
Wat heb je nodig voor de super simpele wafels:
- 125 ml bloem
- 2 eetlepels maizena
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baksoda
- ½ theelepel zout
- snuf kaneel
- 250 ml melk
- 125 milde milde olijfolie
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
Hoe maak je de super simpele wafels:
- Meng alle ingrediënten in de blender. Laat even een kwartiertje rusten en verzin ondertussen wat je op de wafels wil gaan doen en zet dat alvast klaar.
- Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Serveer ze met lekkers zoet of hartig.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!