Ingemaakte jalapeno pepers met bier! Ik doe gewoon even mee met de laatste trend, je eigen groente en fruit inmaken. Ik gebruik mijn favoriete pepers en mijn lievelingsbier soort IPA.
Het is een super simpel receptje maar de pepers zijn echt heel lekker na een paar daagjes in de koelkast en overal bij te gebruiken!
Deze glanzende groene pepers worden vaak gebruik in de Mexicaanse keuken. Ze zijn niet zo pittig als bijvoorbeeld Spaanse pepers maar echt heel mild zijn ze meestal ook niet. Als ze rijper worden kleuren ze rood en worden ze zoeter maar ook pittiger.
IPA, wat staan voor Indian pale ale, is een bitter en fris bier. De smaak ontstaat doordat er extra hop toegevoegd wordt om deze langer houdbaar te houden. Het verhaal gaat dat dit gedaan werd om bier met schepen vanuit Engeland te kunnen vervoeren naar India. Het schijnt niet helemaal waar te zijn want andere biersoorten doorstonden de verre reis ook. Maar eigenlijk doet dat e niet zo veel toe, dit bier is echt heel lekker en verfrissend.
Lekker bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd maar ook op een broodje met filet americain smaakte deze pepers goed!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…