Ondanks dat de temperaturen nog goed zijn merk je dat de herfst in aantocht is, het licht is zachter, de weilanden heiig en het is koeler ’s ochtends en ’s avonds. Daarom vond ik het wel tijd om dit receptje voor pumpkin spice kruiden met jullie te delen!
Eigenlijk is dit specerijen mengsel te vergelijken met onze Hollandse koekruiden. Ook de Chinese 5-spice kruidenmix vertoond overeenkomsten, alhoewel die wel iets pittiger is. Mijn mengsel bevat geen peper en de andere 2 mengsels meestal wel. Je zou dit mengsel eigenlijk kunnen zien als de Amerikaanse versie van onze speculaaskruiden.
Deze kruiden mix kan in zowel hartige als zoete gerechten gebruikt worden. Bijna ieder gerecht waarvoor je kaneel gebruikt kun je in plaats daarvan deze heerlijk pumpkin spice gebruiken. Ik denk toch dat dit specerijen mengsel vooral bekend is geworden door die ene koffie keten waar je in deze tijd van het jaar je pumpkin spice latte kunt halen.
Meng alles goed door elkaar, zorg dat er geen klontjes inzitten. Bewaar in een afgesloten potje tot gebruik.
Ik heb nog een aantal receptjes voor jullie op een rijtje gezet waarin deze bijzondere kruiden mix mij erg lekker lijkt.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Is piment ook met iets anders te vervangen?
Hoi Evelien,
Je zou de piment eventueel gewoon weg kunnen laten, de pumpkin spice zal een tikkie anders smaken maar is ook erg lekker!