Deze maand was het weer tijd om een Tex Mex maaltijd te koken en natuurlijk begonnen we met een voorgerechtje. Deze roomkaas nacho dip is simpel om te maken en kan zelfs van te voren klaargemaakt worden.
Mislukt?
Eigenlijk wilde ik iets heel anders maken maar mijn roomkaas mengsel bleef vrij dun en de bal die ik ermee wilde maken werd meer een plas…Maar niet getreurd ik besloot gewoon de helft van wat ik gemaakt had te verdelen over amuse glaasjes en te serveren als een 1 mans dipje.
Variatie
Natuurlijk kun je deze lekkere dip ook gewoon serveren in een schaaltje en er een bakje nacho chips naast zetten. Leuk bij een feestje of een avondje tv kijken. Als smaakmaker gebruikte ik taco saus maar je kunt ook een salsa gebruiken. Je zou ook nog wat extra pit toe kunnen voegen in de vorm van fijngesneden jalapenos of chilipoeder. En dip er allerlei soorten groente in, worteltjes of bleekselderij is ook erg lekker.
Wat heb je nodig voor de roomkaas nacho dip :
- 200 gram roomkaas
- 100 gram cheddar kaas, geraspt
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- 3 eetlepels taco saus
- 1 theelepel komijn
Voor erbij:
- 1 rode paprika in repen
- 1/2 limoen in plakjes
- nacho chips
- lente ui, in ringetjes
Hoe maak je de roomkaas nacho dip :
- Meng al de ingredienten voor de dip door elkaar in een ruime schaal, het beste is om deze even van te voren te maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Verdeel over 6 bakjes of glaasje. Steek er vlak voor het serveren de reepjes paprika en een nacho chips in. Bestrooi met de lente ui en hang een stukje limoen aan het randje.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!