Deze appel notentaart met pumpkin spice past goed bij de herfst en laat je huis heerlijk ruiken. Deze appeltaart lijkt een beetje op diegene die je vroeger bij de V&D at en nu nog steeds te krijgen is bij La Place.
Als je zoekt met Google naar appeltaart vindt je altijd precies dit recept. Ik ging er dan ook gelijk van uit dat dit het recept was voor appeltaart en het klopt! Het recept is simpel maar vrijwel perfect, alleen miste ik in veel recepten wat extra uitleg. Gebruik je bijvoorbeeld boter op kamertemperatuur of net zoals bij Amerikaanse pie’s koude boter? En die appels gaan we die wel of niet schillen? En ik als pietje precies wilde eigenlijk ook wel weten hoeveel 4-6 grote appels wegen 🙂
Omdat ik deze specerijen mix pas gemaakt had en niet kon wachten om deze uit te proberen besloot ik in deze taart de kaneel te vervangen door pumpkin spice. Ik vond het heerlijk, je proefde iets van nootmuskaat en daar ben ik gek op. Je kunt natuurlijk ook gewoon koekkruiden of kaneel gebruiken.
Voor de vulling:
Serveer de taart eventueel met een dotje slagroom.
Je kunt ook de noten weglaten en van de rest van het deeg de traditionele bovenkant maken voor de appeltaart.
De rest van het deeg kan ook ingevroren worden, of je maakt er een mini taartje mee 🙂
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…