Recepten

Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel

Als je me ergens voor wakker zou mogen maken is dat een bakje goeie sterke koffie! Natuurlijk moet je mij helemaal niet wakker maken maar dat terzijde. Deze cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel is ontstaan uit mijn liefde voor koffie.

Panna cotta

Panna cotta wordt vaak gemaakt met gelatine en hoort nog best wel zacht te blijven,een beetje wiebelig. Deze panna cotta is precies goed en echt heel simpel om te maken. Hou je van koffie dan is dit het perfecte toetje voor jou!

Koffie

Ik kreeg een aantal doosjes met koffie van Jones Brothers om uit te proberen en met de vraag of ik een lekker receptje kon verzinnen met koffie. Nou daar heb ik geen enkele moeite mee, ik gebruik regelmatig koffie in mijn baksels. Deze keer wilde ik eens iets anders en baseerde ik deze panna cotta op de populaire pumpkin spice latte.

Wat heb je nodig voor de cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 500 ml room
  • 100 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 2 kopjes espresso

Voor de karamel:

  • 180 ml room
  • 20 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel pumpkin spice

Hoe maak je de cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel:

  1. Plaats de gelatine blaadjes in een kom met warm water en laat zo’n 10 minuten weken. Meng ondertussen de room met de melk en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Knijp de gelatine blaadjes uit en meng deze door de vers gezette koffie. Giet de koffie bij het roommengsel en roer goed door. Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes of kopjes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak de karamelsaus door in een pannetje de room met de boter te verwarmen tot het net kookt. Voeg hieraan de pumkin spice toe en roer goed door. Verwarm in een pannetje met dikke bodem de suiker totdat deze begint te kleuren en alles gesmolten is, haal van het vuur.
  4. Giet er voorzichtig onder voortdurend roeren de warme room bij. Pas op dit gaat borrelen! Giet de saus in een potje en sluit af. Laat de karamelsaus helemaal afkoelen.
  5. Voor het serveren schep je wat van de karamelsaus over de panna cotta en versier met een chocolaatje.

De koffie van Jones Brothers kreeg ik opgestuurd om een gerecht mee te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

 

Summary
Recipe Name
Cappuccino panna cotta met pumpkin spice karamel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago