Toen ik mooie rode appels kreeg dacht ik aan appelmoes en kreeg dat niet meer uit mijn hoofd. Maar alleen maar appelmoes is een beetje saai… Omdat ik al een tijdje kaiserschmarren wilde maken en daar vaak appelmoes bij gegeten wordt besloot ik dat die rode appelmoes daar bij moest!
Toch vooral bij de meeste bekend als een wintersport gerecht uit Oostenrijk. Een heerlijke stukgemaakte pannenkoek vaak geserveerd met appelmoes of jam. Heerlijk zoet en best wel heftig maar na een ochtendje skiën gaat dat er wel in. Het receptje lijkt meer op luchtige Amerikaanse pancakes dan op onze Hollandse versie van de panenkoek.
Deze mooie rode appels geven lekker veel kleur aan je gerechtjes, ik vind ze lekker om zo te eten maar als appelmoes of door een gerecht vind ik ze nog net iets beter. Ze zijn best wel zuur en heerlijk fris.
Voor de appelmoes:
Voor de kaiserschmarren:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…