Categories: BakkenDinerRecepten

Gevulde pompoen met venkel en appel

Het ziet er altijd zo leuk uit een gevulde pompoen, echt herfstig en lekker! Ik besloot daarom zelf ook maar eens een receptje uit te proberen en dat viel goed in de smaak. Gevuld met zwarte rijst, venkel en appel is dit een perfect herfstgerecht uit de oven.

Zwarte rijst

Deze mooie donker gekleurde rijst heeft een nootachtige smaak en geeft dit gerecht wel een fijne kleur en smaak. Natuurlijk kun je ook gewoon zilvervlies rijst gebruiken als je geen zwarte rijst kunt vinden. Vast net zo lekker en vullend.

Venkel

Ik ben echt dol op de anijsachtige smaak en geur van venkel en de combinatie met appel is ook helemaal super! Je kunt venkel rauw eten en het wordt vaak gebruikt in soep maar deze keer bakte ik het even kort in de pan.

Wat heb je nodig voor de gevulde pompoen met venkel en appel:

  • 1 medium pompoen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 venkelknol, in reepjes
  • 1 stevige appel, in stukjes
  • 30 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 250 gram gekookte zwarte rijst
  • sap van 1 citroen
  • bosje peterselie, blaadjes grof gehakt
  • zout en peper
  • granaatappelpitjes

Voor de saus:

  • sap van ongeveer een halve citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • water
  • Zout en peper

Hoe maak je de gevulde pompoen met venkel en appel:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Snijdt de bovenkant van de pompoen af en hol de pompoen uit. Dit gaat het makkelijkste met een meloen bolletjes schep. Leg de pompoen en de bovenkant op een bakplaat en bestrijk de binnen- en buitenzijde van de pompoen met wat olijfolie. Rooster de pompoen in het midden van de oven 45 minuten totdat deze zacht begint te worden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak het venkelzaad en chilipoeder totdat de zaadjes beginnen te poppen. Voeg de knoflook en venkel toe en bak dit 5 minuten mee totdat de venkel zacht begint te worden. Roer de appel en walnoten erdoor.
  3. Voeg het mengsel toe aan de rijst en roer het citroensap en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul de geroosterde pompoen met het rijstmengsel en zet terug in de oven. Verwarm 10-15 minuten totdat alles goed warm is.
  4. Meng voor de saus alle ingredienten door elkaar en voeg voldoende water toe om de saus vloeibaar te maken. Plaats de pompoen op een mooi bord en bestrooi met de granaatappelpitjes. Serveer met de tahini saus.

Je houdt wel wat van het rijstmengsel over, dit kun je er apart bij serveren of een dag later als lunch eten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gevulde pompoen met venkel en appel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago