Het ziet er altijd zo leuk uit een gevulde pompoen, echt herfstig en lekker! Ik besloot daarom zelf ook maar eens een receptje uit te proberen en dat viel goed in de smaak. Gevuld met zwarte rijst, venkel en appel is dit een perfect herfstgerecht uit de oven.
Deze mooie donker gekleurde rijst heeft een nootachtige smaak en geeft dit gerecht wel een fijne kleur en smaak. Natuurlijk kun je ook gewoon zilvervlies rijst gebruiken als je geen zwarte rijst kunt vinden. Vast net zo lekker en vullend.
Ik ben echt dol op de anijsachtige smaak en geur van venkel en de combinatie met appel is ook helemaal super! Je kunt venkel rauw eten en het wordt vaak gebruikt in soep maar deze keer bakte ik het even kort in de pan.
Voor de saus:
Je houdt wel wat van het rijstmengsel over, dit kun je er apart bij serveren of een dag later als lunch eten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…