Gevulde dadels met roomkaas en bacon is een eenvoudig gerechtje, lekker op een borrelplankje of als hapje op een feestje. Een fijne combinatie van zoet en zout!
Dit receptje is zo simpel dat ik het eigenlijk eerst niet eens op mijn blog wilde zetten maar door de lieve reacties op Instagram besloot ik het toch uit te schrijven. En soms zijn de meest eenvoudige dingen gewoon het lekkerste. Je hebt hier het zoete van de dadel, het zoute van de bacon en de roomkaas maakt het helemaal af.
Ik bakte ze deze keer in de pan, maar de oven is ook een mogelijkheid. Bacon is heel lekker, als variatie zou je ontbijtspek of serranoham kunnen gebruiken. Ook kreeg ik nog als tip dat geitenkaas erg lekker is als vulling en dat geloof ik gelijk!
In de oven bak je ze 8-10 minuten op 180 graden.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…