Bij mijn nieuwe abonnement op het kooktijdschrift Delicious kreeg ik een mooi boek vol met seizoensrecepten, een van de gerechten die ik daar in zag staan was deze pasta met artisjokkenharten en kip. Een heerlijke combi leek mij zo en met wat pit van rode peper en frisheid van citroen kon dit alleen maar lekker worden!
Artisjokken zien er mooi uit, het zijn net bloemen maar ze zijn niet eenvoudig om klaar te maken. Voor dit receptje heb je de harten nodig en die koop je gewoon kant en klaar bij de supermarkt. Ze hebben een heerlijk zachte smaak en passen perfect bij pasta maar zijn ook lekker als snack of op een pizza.
Citroen wordt vaak gebruikt in pasta gerechten en is echt beste maatjes met kip. Ik heb bijna altijd citroenen in huis en gebruik naast het sap ook vaak wat van de geraspte schil. In veel gerechten wordt op het einde nog een paar druppels citroensap toegevoegd om alle smaken beter naar voren te laten komen. Citroenen zijn best belangrijk in de keuken.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…