Recepten

Dandan noedels met gekruid gehakt

Mijn nieuwe favoriete Aziatische gerecht, dandan noedels met gekruid gehakt en een heerlijk pittige saus. Dit gerecht uit de Chinese keuken is behoorlijk pittig, maar gelukkig is het wel heel goed aan te passen voor diegene die niet zo dol zijn op pittig eten.

Ik wist eigenlijk nooit zo goed welke noedels nu het lekkerste zijn bij welk gerecht maar deze volkoren spaghetti doet het goed in deze Dandan noedels. Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst spaghetti bolognese met volkoren spaghetti en deze viel erg goed in de smaak. Ze smaken zoals de soba noedels die ik niet altijd in huis heb en zijn lekker stevig en smaakvol. Het belangrijkste is eigenlijk nog dat deze noedels makkelijk te vinden zijn en niet duur.

Chili olie

Chili olie is simpel om zelf te maken maar je kunt ook gewoon een flesje of potje  halen bij de supermarkt of de toko. Mijn olie was niet zo heel pittig en wij kunnen best wel wat pit hebben. Als je niet zo van pittig houdt kun je gewoon minder olie gebruiken voor je dandan noedels.

Chinese bieslook

Bij de Aziatische supermarkt lagen hele bossen met Chinese bieslook, het lijkt een soort platgeslagen bieslook met lange platte bladeren, de smaak is bijzonder. In dit recept kun je ook heel goed gewone bieslook gebruiken.

Wat heb je nodig voor de dandan noedels:

  • arachideolie
  • 75 gram ongezouten pinda’s
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 300 gram noedels, ik gebruikte volkoren spaghetti
  • 2-3 lente uitjes in dunne ringen
  • 1 bosje (Chinese) bieslook in stukjes
  • chilipeper, in ringetjes

Voor de saus:

  • ½ theelepel sichuan peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels sojasaus
  • chili olie naar smaak

Hoe maak je de dandan noedels:

  1. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ongeveer 2 minuten goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit nog een scheutje olie in de pan en bak hierin het gehakt rul, voeg de knoflook en 5 kruidenpoeder toe en bak dit kort mee. Roer de sojasaus, honing en 250 ml water door het gehakt en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht verdampt is. Zet even opzij.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom alle ingredienten voor de saus, behalve de chili olie, met 250 ml water. Schep de lente ui door het gehakt.
  4. Verdeel de saus over 4 kommen en roer er naar smaak chili olie door. Schep de noedels, het gehakt, de bieslook, gebakken pinda’s en peper erover.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Dandan noedels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago