Mijn nieuwe favoriete Aziatische gerecht, dandan noedels met gekruid gehakt en een heerlijk pittige saus. Dit gerecht uit de Chinese keuken is behoorlijk pittig, maar gelukkig is het wel heel goed aan te passen voor diegene die niet zo dol zijn op pittig eten.
Ik wist eigenlijk nooit zo goed welke noedels nu het lekkerste zijn bij welk gerecht maar deze volkoren spaghetti doet het goed in deze Dandan noedels. Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst spaghetti bolognese met volkoren spaghetti en deze viel erg goed in de smaak. Ze smaken zoals de soba noedels die ik niet altijd in huis heb en zijn lekker stevig en smaakvol. Het belangrijkste is eigenlijk nog dat deze noedels makkelijk te vinden zijn en niet duur.
Chili olie is simpel om zelf te maken maar je kunt ook gewoon een flesje of potje halen bij de supermarkt of de toko. Mijn olie was niet zo heel pittig en wij kunnen best wel wat pit hebben. Als je niet zo van pittig houdt kun je gewoon minder olie gebruiken voor je dandan noedels.
Bij de Aziatische supermarkt lagen hele bossen met Chinese bieslook, het lijkt een soort platgeslagen bieslook met lange platte bladeren, de smaak is bijzonder. In dit recept kun je ook heel goed gewone bieslook gebruiken.
Voor de saus:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…