Naast tijd voor stoofvlees is de herfst ook altijd weer de periode dat ik trek krijg in chili con carne. Dus ik vond het weer de hoogste tijd voor een nieuw chili gerecht. Deze pittige chili con carne is vol van smaak. Het bier proef je niet echt maar zorgt voor een bijzondere smaak en de de ahorn siroop brengt alles in balans.
Deze chili is precies pittig genoeg, niet zo erg dat het brand maar precies genoeg om je een warm gevoel te geven. Voor deze chili gebruik je redelijk wat verschillende kruiden en specerijen en daarmee zorg je dat deze chili een bijzondere smaak krijgt. Natuurlijk kun je ook gaan voor een simpele bonenschotel.
In veel recepten vervang ik ahorn siroop door honing, in dit gerecht zou ik dat niet doen. Ik verwacht dat de honing helemaal wegvalt. Wat je wel zou kunnen gebruiken is een simpele keukenstroop of golden syrup ook deze hebben een warme kruidige smaak zoals ahorn siroop.
Voor erbij: zure room, koriander, extra pepers
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…