Geroosterde pastinaak en witte bonen soep, een heerlijke smaakvolle soep. Door de prachtige lichte kleur staat deze soep ook mooi op de kersttafel.
Eerst wilde ik deze soep in glaasjes serveren maar daar vond ik deze soep toch net iets te robuust voor. Een klein kopje van deze soep met pastinaak en witte bonen is beter en precies genoeg voor een mooie start van het kerstdiner. De rest bewaar je voor tweede kerstdag, een flinke kom met een heerlijk stukje brood.
Pastinaak is een bijzonder knolgewas, jaren lang volkomen onbekend maar de laatste jaren is het aan een opkomst bezig. Toch is dit een ouderwetse groente en echt heel lang geleden werd pastinaak gegeten als aardappel. Wij zijn er dol op en een recept van pastinaaksoep met kerrie is bij ons al jarenlang favoriet.
In deze soep zorgen de witte bonen voor binding en een romige smaak. In deze soep gebruikte ik gewoon een pot witte bonen, die zijn heerlijk zacht en smeuïg. De combinatie van de smaakvolle pastinaak met de zachte witte bonen is echt heel lekker. Knoflook en rozemarijn maken deze soep helemaal af.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…