Crudité met miso dip, oftewel rauwkost met een Aziatisch getinte dipsaus. Een heerlijk hapje of simpel en gezellig voorgerecht. Je eet samen van een mooie schaal de lekkerste groenten die je dipt in een heerlijk sausje.
Klinkt chique wel crudité maar eigenlijk betekent het niets meer of minder dan rauwkost. Je kunt elke soort groente gebruiken die je lekker vindt. Sommige groenten moet je wel even kort blancheren omdat ze rauw niet lekker zijn. Zo kook k de peultjes slechts 3 minuten en koel ze daarna in koud water om de mooie groene kleur te behouden. Het leukste en lekkerste is wel om verschillende kleuren groente te gebruiken. Maar ook een geheel groen bord met allerlei lekkers kan heel mooi zijn.
Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en granen. De smaak is heel bijzonders en de Japanners zien dit als de vijfde smaak, oftewel umami. Deze pasta wordt gebruikt als smaakmaker, het bekendst is waarschijnlijk de misosoep die je als voorgerecht kunt bestellen in de meeste sushi restaurants. Maar ook is miso lekker in een dressing of als saus.
Voor de saus:
Voor de crudité:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…