Sinaasappel curd is een heerlijke variatie op de bekendere citroen curd. Deze sinaasappel curd is fris, een heel klein beetje bitter en toch best wel zoet.
Deze sinaasappel curd is eenvoudig om te maken maar het is wel belangrijk dat je er even de tijd voor neemt. Je moet het mengsel langzaam op temperatuur laten komen zodat je er geen roerei van maakt. Deze curd is mooi zacht en romig en kan goed een paar dagen bewaard worden in een afgesloten potje in de koelkast.
Voor deze curd heb je meer dooiers nodig dan eiwitten. De eiwitten die je over hebt kun je heel goed invriezen om later te gebruiken. Je kunt daar bijvoorbeeld meringue mee maken of een hele meringue krans zoals ik vorig jaar deed.
Ik gebruikte deze curd op een broodje maar ook voor mijn heerlijke merengue krans. En natuurlijk hoort lemon curd of in dit geval sinaasappel curd bij scones!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…