Vijgen en manchego salade met hazelnoten en een frisse dressing is geschikt voor een lichte lunch, als bijgerecht maar kan ook heel goed als een voorgerechtje.
Manchego is een harde Spaanse kaas en wordt gemaakt met schapenmelk. De kaas heeft een nootachtige, iets zoete smaak en wordt in Spanje vaak gegeten als tapas. Maar ook in een salade is deze kaas goed op zijn plaats!
De soepstengels met de ham zijn een bekend hapje op een feestje of bij een kaasplankje maar dit kan ook heel goed bij een salade en voor de lunch wordt de simpele salade dan net wat meer bijzonder en vullend.
Voor deze salade kun je gewoon de sla gebruiken die je het liefste eet of die je nog in je groente la hebt liggen. Ik vind zelf de roodlof erg lekker en die geeft ook nog een leuk kleurtje. Witlof, bladsla of rucola is ook erg lekker of een handjevol veldsla die ik gebruikte.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…