Recepten

Vijgen en manchego salade met hazelnoten

Vijgen en manchego salade met hazelnoten en een frisse dressing is geschikt voor een lichte lunch, als bijgerecht maar kan ook heel goed als een voorgerechtje.

Manchego

Manchego is een harde Spaanse kaas en wordt gemaakt met schapenmelk. De kaas heeft een nootachtige, iets zoete smaak en wordt in Spanje vaak gegeten als tapas. Maar ook in een salade is deze kaas goed op zijn plaats!

Soepstengels

De soepstengels met de ham zijn een bekend hapje op een feestje of bij een kaasplankje maar dit kan ook heel goed bij een salade en voor de lunch wordt de simpele salade dan net wat meer bijzonder en vullend.

Sla blaadjes

Voor deze salade kun je gewoon de sla gebruiken die je het liefste eet of die je nog in je groente la hebt liggen. Ik vind zelf de roodlof erg lekker en die geeft ook nog een leuk kleurtje. Witlof, bladsla of rucola is ook erg lekker of een handjevol veldsla die ik gebruikte.

Wat heb je nodig voor de vijgen en manchego salade:

  • 2 eetlepels honing
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd
  • rasp van een halve citroen
  • zout en peper
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • gemengde sla
  • 2 vijgen, in kwarten
  • 25 gram manchego kaas
  • 4 soepstengels of grissini
  • 4 plakjes prosciutto

Hoe maak je de vijgen en manchego salade:

  1. Verwarm de honing met een eetlepel water even in een klein pannetje of in de magnetron. Voeg een takje rozemarijn toe en zet opzij om de smaken in te laten trekken. Hak de hazelnoten grof, meng met de citroenrasp en een beetje zout en peper.
  2. Maak de dressing door de olijfolie en balsamico azijn te mengen, breng op smaak met wat zout en peper. Meng de sla met de dressing en verdeel over 2 borden.
  3. Verdeel de vijgen erover en schaaf er de manchego over. Verdeel de hazelnoten erover en besprenkel met de rozemarijn olie en de rest van de dressing. Rol de plakjes ham om de soepstengels en serveer bij de salade.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Vijgen en manchego salade met hazelnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago