Deze buffalo chicken wings zijn zo lekker dat ik ze de afgelopen tijd al twee keer gemaakt heb. En de blue cheese dip past er perfect bij.
Blauwe kaas
Misschien hou je helemaal niet van blauwe kaas, nou ik dus eigenlijk ook niet maar deze dressing is echt zo lekker dat ik bekeerd ben. De blauwe kaas zorgt voor een bijzondere smaak die je niet meteen kunt thuisbrengen. Samen met het romige van de mayonaise en het frisse van de crème fraîche is dit een perfecte saus!
Buffalo wings
De echte Amerikaanse buffalo vleugeltjes worden gefrituurd maar ik maak ze liever in de oven. De saus voor de kippenvleugels heeft een iets zurige smaak en kan van licht pittig tot erg heet zijn. De eerste keer dat ik ze maakte gebruikte ik parelhoen vleugeltjes. De boerderijwinkel waar ik altijd onze vrije uitloopeieren koop had deze rond kersttijd gewoon liggen en mocht je deze vleugeltjes ooit eens ergens vinden dan zou ik ze gelijk meenemen!
Pittig
Als je van pittig eten houdt kun je een echt pittige saus gebruiken voor de marinade of zelfs pittig paprikapoeder toevoegen. Heb je je kip liever iets minder pittig gebruik dan een zoete chilisaus. Ikzelf deed half half, wat zoete en wat pittige saus.
Wat heb je nodig voor de Buffalo chicken wings met blue cheese dip:
Voor de kippenvleugels:
- 3 teentjes knoflook, gekneusd
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 2 theelepels selderiezout
- 4 eetlepels hot sauce
- 3 eetlepels honing
- zout en peper
- 1,5 kilo kippenvleugeltjes, gehalveerd op het gewricht (of gebruik tv sticks)
Voor de blauwe kaas saus:
- 120 gram creme fraiche
- 120 gram mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel Worcestershire saus
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 60 gram blauwe kaas
- zout en peper
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- Voor erbij, stukjes bleekselderij
Hoe maak je de Buffalo chicken wings met blue cheese dip:
- Meng in een ruime kom de knoflook, olijfolie, azijn, paprikapoeder, Worcestershire saus, selderiezout, hotsaus en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kippenvleugels toe en bedek ze met de marinade, laat de kip een paar uur of een hele nacht marineren.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een ruime bakplaat met aluminiumfolie. Verdeel de vleugeltjes over de bakplaat en bewaar de marinade.
- Bak de vleugeltjes 20 minuten in de oven, giet het vet van de bakplaat en verdeel de marinade over de vleugeltjes. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius en bak de kip nog 20 tot 25 minuten totdat de kip gaar en plakkerig is.
- Meng alle ingredienten voor de saus behalve de bieslook. Als de blauwe kaas wat steviger is kun je de staafmixer gebruiken om beter te mengen. Meng de bieslook erdoor.
- Serveer de buffalo kippenvleugeltjes met de saus en de bleekselderie.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!