Recepten

Havermout met gekarameliseerde banaan

De receptjes voor lekkere en gezonde ontbijtjes met havermout vliegen je in deze tijd van het jaar weer om de oren maar deze havermout met gekarameliseerde banaan is echt heel erg lekker en vooral ook goed vullend.

Niet alleen deel ik het recept voor deze simpele havermout met banaan, want daar zijn al wel genoeg recepten van te vinden. Ik deel dit receptje vooral om jullie te verklappen hoe je ervoor zorgt dat je havermout echt smaak heeft en dat is veel simpeler dan je denkt.

Snufje

Het geheim voor een smaakvol bordje havermout is heel eenvoudig een snufje zout! Het geeft smaak aan een simpele havermout en het natuurlijke zoet van de banaan komt beter naar voren met een klein beetje zout.

Banaan

Ik wed dat lang niet iedereen dol is op rijpe bananen, ik vind ze persoonlijk wel erg lekker en ze zijn ook heerlijk in een bananenbrood. Dit gerechtje werkt wel beter met een niet te rijpe banaan want dan krijg je mooie plakjes op je bordje en geen bananenpuree, alhoewel dat natuurlijk ook best lekker kan zijn. Ik maak mijn havermoutpap altijd graag met amandelmelk, fris en zacht van smaak maar ook sojamelk of zelfs havermelk is een lekker alternatief.

Wat heb je nodig voor de havermout met gekarameliseerde banaan:

  • 50 gram havermout
  • 180 ml amandelmelk
  • 1 banaan, in schuine plakjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • amandelschaafsel

Hoe maak je de havermout met gekarameliseerde banaan:

  1. Meng de havermout met de amandelmelk in een magnetronschaal. Verwarm 2 minuten op vol vermogen totdat de havermout warm en gaar is.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Voeg de banaan, suiker en een scheutje water toe en bak de bananen totdat ze goudgeel en gekarameliseerd zijn.
  3. Schep de bananen op de havermoutpap en bestrooi met het amandelschaafsel.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
havermout met gekarameliseerde banaan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago