De receptjes voor lekkere en gezonde ontbijtjes met havermout vliegen je in deze tijd van het jaar weer om de oren maar deze havermout met gekarameliseerde banaan is echt heel erg lekker en vooral ook goed vullend.
Niet alleen deel ik het recept voor deze simpele havermout met banaan, want daar zijn al wel genoeg recepten van te vinden. Ik deel dit receptje vooral om jullie te verklappen hoe je ervoor zorgt dat je havermout echt smaak heeft en dat is veel simpeler dan je denkt.
Het geheim voor een smaakvol bordje havermout is heel eenvoudig een snufje zout! Het geeft smaak aan een simpele havermout en het natuurlijke zoet van de banaan komt beter naar voren met een klein beetje zout.
Ik wed dat lang niet iedereen dol is op rijpe bananen, ik vind ze persoonlijk wel erg lekker en ze zijn ook heerlijk in een bananenbrood. Dit gerechtje werkt wel beter met een niet te rijpe banaan want dan krijg je mooie plakjes op je bordje en geen bananenpuree, alhoewel dat natuurlijk ook best lekker kan zijn. Ik maak mijn havermoutpap altijd graag met amandelmelk, fris en zacht van smaak maar ook sojamelk of zelfs havermelk is een lekker alternatief.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…