Deze mix voor warme chocolademelk is zo gemaakt en echt veel lekkerder dan wanneer je chocolademelk maakt met alleen cacao en suiker. Je hoeft enkel nog je favoriete melk toe te voegen voor een heerlijke mok chocolademelk.
Het mengsel van de bittere cacao en de melkchocolade zorgen voor een goeie balans in de smaak. Maar mocht je van een iets bittere chocolade melk houden gebruik dan gerust pure chocolade. Wij maken onze warme chocolade meestal met gewone melk, maar ik denk dat hij ook erg goed zou smaken met amandelmelk!
Een beetje bijzonder ingrediënt in deze chocolade mix is toch wel de eetlepel maizena. Dit soort ervoor dat de warme chocolade melk mooi romig wordt. Meestal wordt maizena gebruikt om een saus te binden en het zorgt voor zachtere baksels.
Je kunt dit recept eenvoudig verdubbelen zodat je een lekker voorraadje hebt staan, deze mix voor chocolade melk is namelijk echt heel handig om in huis te hebben. En zorg dan ook gelijk voor (mini) marshmallows om het af te maken.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Dit recept werd voor het eerst gepubliceerd op 24 december 2014, in januari 2019 is het bericht opgefrist en van nieuwe foto’s voorzien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…