Koreaans gebakken rijst met kimchi, snel klaar, best wel pittig en ontzettend lekker. Handig om overgebleven rijst op te maken. Maar mocht je nu geen restje rijst hebben dan is dit gerecht zeker de moeite waard om wat rijst voor te koken.
Kimchi is gefermenteerde kool in een pittige saus. Het is een Koreaanse versie van zuurkool. Kimchi wordt op smaak gebracht met rode pepers en verschillende specerijen. Er bestaan ook heel veel verschillende soorten kimchi en het schijnt dat in Korea bij iedere maaltijd kimchi geserveerd wordt, zelfs bij het ontbijt! Ik heb de laatste paar keer een pakje uit de koeling van de Aziatische supermarkt gekocht, lekker pittig maar niet te.
Oke ik ben sowieso best dol op pittig eten en sambal en verschillende soorten pittige sausjes staan altijd wel in mijn koelkast. Maar deze Koreaanse pittige saus is toch echt wel 1 van mijn favoriete, de smaak is niet alleen maar pittig maar ook kruidig, zuur en verrassend. Als je houdt van een beetje pittig moet je deze zeker eens proberen!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…