Wij zijn echt dol op soba noedels met sesamzaadjes, lente ui en een lekkere dressing. Dit is het een heerlijke lunch. Maar deze noedels worden ook graag gegeten met enkel wat sojasaus als een late night snack door de pubers.
Ook erg lekker zijn deze noedels met een stukje vlees of vis. Ook wat extra groenten toevoegen kan altijd, komkommer of radijs is erg lekker erbij en als je van pittig houdt kun je zelfs wat rode peper toevoegen.
Soba noedels worden gemaakt met boekweitmeel vaak in combinatie met tarwemeel. Dit receptje zag ik ooit eens op de website van Nigella Lawson en sindsdien heeft het hier al in allerlei variaties op tafel gestaan. De keren dat ik geen soba noodles in huis heb gebruiken we tegenwoordig graag volkoren spaghetti.
Ik gebruikte deze keer een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes die ik even heel kort rooster in een koekenpannetje. Meestal rooster ik wat extra en bewaar dit in een afgesloten potje zodat ik voorraad heb voor over bijvoorbeeld de sushibowl of kip teriyaki.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…