Recepten

Friet kapsalon met kebab, fastfood voor thuis

Friet kapsalon is een populair fastfood gerecht, zeker met pubers in huis. Zelf thuis een frietje kapsalon maken is helemaal niet moeilijk en zeker zo lekker als van de shoarma tent.

Foodblogswap

Toen ik voor de maandelijkse foodblogswap iets van de blog van Madelon mocht maken wist ik al snel dat ik de kapsalon van haar blog wilde maken. Op Waymadi.nl vind je uiteenlopende gerechten uit verschillende wereldkeukens, verder ook veel koolhydraatarme gerechten. Maar ook schrijft Manon hele persoonlijke stukjes over haar leven. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en op je gemak wat te lezen.

Frietje kapsalon

Het voordeel aan zelf maken van de friet kapsalon is dat de sla lekker knapperig blijft en dat je zelf kan kiezen hoeveel van alles je wilt. Ik had ooit eens van die aluminium bakjes gekocht om pasta met gehaktballen of lasagne in te vriezen maar deze keer gebruikte ik ze voor de kapsalon.

Kebab

De kapsalon is een Nederlandse uitvinding, in Rotterdam schijnt in 2003 de eerste kapsalon gemaakt te zijn. De kapsalon kan zowel met shoarma, gyros, kebab of zelfs falafel gemaakt worden. Ik koos voor kant en klare kip kebab uit de vriezer, simpelweg omdat deze erg lekker is en handig om in huis te hebben.

Wat heb je nodig voor de friet kapsalon met kebab:

Voor 2 porties:

  • 350 gram ovenfriet
  • 300 gram kebab of shoarma
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 1/2 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 1/2 paprika in blokjes
  • knoflooksaus en/of uiensaus

Hoe maak je de friet kapsalon met kebab:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bak de friet in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de kebab of shoarma in een koekenpan.
  2. Verdeel de friet over 2 ovenbestendige bakjes schep de kebab of shoarma er op en bestrooi met de kaas. Zet de bakjes in de oven en laat de kaas smelten, ongeveer 5 minuten.
  3. Haal de bakjes uit de oven en verdeel er de sla, komkommer en paprika over. Serveer met de sausen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Friet kapsalon met kebab
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.5 Based on 15 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago