Friet kapsalon is een populair fastfood gerecht, zeker met pubers in huis. Zelf thuis een frietje kapsalon maken is helemaal niet moeilijk en zeker zo lekker als van de shoarma tent.
Toen ik voor de maandelijkse foodblogswap iets van de blog van Madelon mocht maken wist ik al snel dat ik de kapsalon van haar blog wilde maken. Op Waymadi.nl vind je uiteenlopende gerechten uit verschillende wereldkeukens, verder ook veel koolhydraatarme gerechten. Maar ook schrijft Manon hele persoonlijke stukjes over haar leven. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en op je gemak wat te lezen.
Het voordeel aan zelf maken van de friet kapsalon is dat de sla lekker knapperig blijft en dat je zelf kan kiezen hoeveel van alles je wilt. Ik had ooit eens van die aluminium bakjes gekocht om pasta met gehaktballen of lasagne in te vriezen maar deze keer gebruikte ik ze voor de kapsalon.
De kapsalon is een Nederlandse uitvinding, in Rotterdam schijnt in 2003 de eerste kapsalon gemaakt te zijn. De kapsalon kan zowel met shoarma, gyros, kebab of zelfs falafel gemaakt worden. Ik koos voor kant en klare kip kebab uit de vriezer, simpelweg omdat deze erg lekker is en handig om in huis te hebben.
Voor 2 porties:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…