Rauwkost met chili zout en limoen. Heerlijk fris en natuurlijk ook licht pittig. Alhoewel dit super simpel is smaakt het bijzonder en als je het een beetje mooi op een bord of plank legt ziet het er zo goed uit.
Variatie
Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om allemaal ongeveer dezelfde kleur groente en fruit te gebruiken voor dit bordje vol lekkers. Natuurlijk kun je elke groente en/of fruit gebruiken die je lekker vindt.
Chili en limoen
Pittige chili met de frisse limoen is een geweldige combi ik gebruikte deze smaken ook al eens in een ijslolly en dat klinkt misschien wel een beetje vreemd maar is dus echt super lekker. In de ijslolly gebruik ik mango en dat past ook zeker bij dit bordje rauwkost.
Wat heb je nodig voor de rauwkost met chili zout en limoen:
- 1 limoen, sap en zest
- 1 theelepel grof zeezout
- 1/2 theelepel sumac
- 1/4 theelepel gemalen chilipeper
- bleekselderij, geschild en in stukke
- komkommer in schuine plakken
- venkel, in dunne plakken
- Granny Smith, in plakken
Hoe maak je de rauwkost met chili zout en limoen:
- Meng de zest van de limoen met het zeezout, de sumac en de chilipeper. Deze hoeveelheid chilipeper maakt het zout niet erg pittig dus voeg gerust naar smaak wat meer toe.
- Verdeel de groenten en het fruit over een bord, besprenkel met het sap van de limoen en strooi het chili zout mengsel erover. Serveer direct.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!