Cornflakes kipnuggets zijn super knapperig en worden gebakken in de oven. De lekkere Koreaanse dipsaus past er perfect bij maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen favoriete dipje erbij doen.
Nuggetchallenge
Een tijd geleden alweer maakte ik kipnuggets met een korstje van chips, super simpel en ontzettend lekker maar toen in op Instagram de #nuggetchallenge van Anniepannie en Priyalovesfood tegen kwam besloot ik om weer eens een nieuwe variatie te gaan proberen. De cornflakes maken deze kipnuggets extra knapperig en de karnemelk zorgt voor heerlijke malse kip.
Koreaanse saus
Ik geloof dat ik op het moment wel een beetje veel gebruik maak van mijn Koreaanse pittige saus gochujang. Mocht je nu echt geen zin hebben om deze saus te gaan zoeken kun je eventueel het sausje weglaten (zou ik niet doen…) en dan zijn deze cornflakes kipnuggets nog steeds super lekker.
Wat heb je nodig voor de cornflakes kipnuggets met Koreaanse dipsaus:
Voor de kipnuggets:
- 1 kg kipfilet, in blokjes
- 250 ml karnemelk
- 150 gram cornflakes, grof gemalen
- 4 eetlepels bloem
- zout en peper
- olijfolie
Voor de saus:
- 120 ml sojasaus
- 3 eetlepels honing
- 1-2 eetlepels gochujang (ik gebruikte een flinke eetlepel)
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2-3 cm gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel sesamolie
- geroosterde sesamzaadjes
- lente ui, in stukjes
Hoe maak je de cornflakes kipnuggets met Koreaanse dipsaus:
- Doe de kip in een schaal en giet er de karnemelk over, zorg dat alle kip bedekt is. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
- Meng de verkruimelde cornflakes, de bloem en zout en peper naar smaak in een schaal. Haal de kip uit de karnemelk en bedek met een laagje van het cornflakes mengsel. Leg de kip op de bakplaat.
- Bestrijk ieder stukje met een beetje olijfolie, dit zorgt voor een mooie kleur. Bak de kip 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de dipsaus. Meng in een steelpan de sojasaus.honing, Koreaanse chilisaus (gochujang), rijstazijn, gember, knoflook, sesamolie en 60 ml water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de saus wat ingedikt is.
- Serveer de kip met de pittige saus en bestrooi met sesamzaadjes en lente ui.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!