Romesco soep met kikkererwten, geroosterde paprika, tomaten en natuurlijk amandelen. De kruidige soep is heerlijk , zo gemaakt en de topping van gerookte amandelen zorgt voor extra veel smaak.
De soep is gebaseerd op één van mijn favoriete Spaanse sauzen. Deze saus is rokerig en iets zoet en zuur en past bij vlees, vis en groente. Een van de hoofdbestanddelen van deze saus zijn de amandelen maar voor de soep gebruikte ik amandelpasta en dit geeft precies de juiste smaak.
Natuurlijk kun je voor deze soep ook zelf je paprika’s roosteren maar ik vind dat altijd zo’n gedoe en geklieder. De paprika’s uit een pot zijn makkelijk in het gebruik en hebben een goeie smaak. Voor een snelle soep is dit ideaal!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…