Foe yong hai is een gerecht uit de Chinese keuken. Een luchtige omelet met een vulling naar keuze. De zoetzure rode saus wordt gemaakt met tomatenketchup en is simpel en smaakvol.
De laatste tijd maak ik nogal eens Chinees georiënteerde gerechten. Ze zijn niet echt authentiek te noemen maar wel erg lekker. Ook mijn Chinese tomatensoep is niet echt Chinees maar wel een all time favorite hier in huis.
Wij eten regelmatig Foe yong hai, het is simpel en goedkoop. In het originele recept horen garnalen maar wij gebruiken eigenlijk altijd blokjes ham. Een lente uitje mag natuurlijk niet ontbreken maar verder kun je toevoegen wat je lekker vindt en wat redelijk snel klaar is. Taugé is bijvoorbeeld erg lekker maar ik maak mijn Chinese omelet meestal met doperwtjes.
De rode tomatensaus is een beetje zoet en een beetje zuur en wordt dikker door het toevoegen van maizena. Ik had al een aantal variaties uitgeprobeerd maar de versie die ik nu maakte was echt verreweg de lekkerste. Ik verwacht dat deze saus het ook heel goed doet met zelfgemaakte kip nuggets!
Voor de omeletten:
Voor de saus:
Serveer met witte rijst.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…