Recepten

Foe yong hai met ham en doperwten

Foe yong hai is een gerecht uit de Chinese keuken. Een luchtige omelet met een vulling naar keuze. De zoetzure rode saus wordt gemaakt met tomatenketchup en is simpel en smaakvol.

De laatste tijd maak ik nogal eens Chinees georiënteerde gerechten. Ze zijn niet echt authentiek te noemen maar wel erg lekker. Ook mijn Chinese tomatensoep is niet echt Chinees maar wel een all time favorite hier in huis.

Ham

Wij eten regelmatig Foe yong hai, het is simpel en goedkoop. In het originele recept horen garnalen maar wij gebruiken eigenlijk altijd blokjes ham. Een lente uitje mag natuurlijk niet ontbreken maar verder kun je toevoegen wat je lekker vindt en wat redelijk snel klaar is. Taugé is bijvoorbeeld erg lekker maar ik maak mijn Chinese omelet meestal met doperwtjes.

De saus

De rode tomatensaus is een beetje zoet en een beetje zuur en wordt dikker door het toevoegen van maizena. Ik had al een aantal variaties uitgeprobeerd maar de versie die ik nu maakte was echt verreweg de lekkerste. Ik verwacht dat deze saus het ook heel goed doet met zelfgemaakte kip nuggets!

Wat heb je nodig voor de foe yong hai met ham:

Voor de omeletten:

  • 6 eieren
  • 50 gram doperwten
  • 2 lente uitjes, in ringen
  • 125 gram ham, in blokjes
  • zout en peper
  • plantaardige olie

Voor de saus:

  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 ml ketchup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maizena

Hoe maak je de foe yong hai met ham:

  1. Meng in een pan alle ingredienten voor de saus. Verwarm op matig vuur totdat de saus borrelt en indikt, ongeveer 5 minuten.
  2. Meng in een kom de eieren, doperwten, lente ui en de ham. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het eiermengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur totdat de bovenkant bijna gaar is. Keer de omelet om en laat nog 2 minuten gaar worden.
  4. Leg de omelet op een bord en bak de overige eieren. Deze hoeveelheid is voldoende voor 5 tot 6 omeletten. Schep de saus over de eieren.

Serveer met witte rijst.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Foe yong hai
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago