Dit is een heerlijke en super simpele ovenschotel, aardappels met spek en kruidige olie! De aardappels krijgen veel smaak door de spek en de kruidige olie is simpel maar erg lekker! Je legt alles op de bakplaat en terwijl de oven al het werk doet maak je nog even snel een heerlijk ruikende kruidenolie.
Ik weet dat Pasen nog ruim een maand op zich laat wachten en dit is natuurlijk ook niet per se een paasreceptje maar toch is dit wel een leuke schotel voor op de paastafel. Een heerlijke groene salade erbij en niks meer aan doen!
Ik vind het altijd handig om de aardappels eerst even voor te koken ze zijn dan sneller klaar in de oven en worden ook krokanter. Mocht je dus een restje aardappels hebben (gebeurt hier echt nooit!) dan is dit gerechtje echt super snel klaar.
Voor de kruidenolie gebruik ik wel aardig wat chilipoeder maar je kunt gerust minder gebruiken en naar je eigen smaak aanpassen. Ook kun je voor de smaak gewoon een kruid gebruiken dat je in huis hebt, peterselie of bijvoorbeeld wat tijm in plaats van basilicum lijkt me ook heerlijk.
Voor de aardappels:
Voor de kruidenolie:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…